EDventure organiseert ICT-studiereis naar Finland en Estland

Van 13 tot en met 16 maart organiseert EDventure een ICT-studiereis naar Estland en Finland. De reis is bedoeld voor leden en stakeholders. In samenwerking met het Nederlands Instituut voor Studiereizen is een programma ‘op maat’ ontwikkeld waarbij het zwaartepunt ligt op de digitalisering in Estland.

Zo kijken we in Estland vooral hoe deze nieuwkomer in de PISA-ranglijst ICT gebruikt bij het verbeteren van het onderwijs en het bijbrengen van de 21th-century skills. In Finland, al jaren met afstand het beste onderwijsland van Europa, zal de nadruk liggen op innovaties in het nationale curriculum, zoals het vaardigheidsgericht onderwijs, en de opleiding van leraren.

Tijdens de reis bezoeken we in beide landen verschillende po- en vo-scholen en gaan we in gesprek met leraren en vertegenwoordigers van ICT- kennisorganisaties, inspectie, opleiding en de overheid. In Finland zal ook een lerarenopleiding worden bezocht.
Bekijk de reportage van Nieuwsuur (van 17 augustus jl.) om meer te zien over de digitale revolutie in Estland.

EDventure organiseert ICT-studiereis naar Finland en Estland