Persbericht: Adviesbureaus voor Onderwijs en Jeugdhulp en NCOJ slaan handen ineen

EDventure is een exclusieve samenwerking aangegaan met het Nederlands Centrum Onderwijs en Jeugdzorg (NCOJ) voor het vermarkten en doorontwikkelen van het programma ‘Leer-Kracht Primair’.

Leer-Kracht Primair is een programma gericht op preventie en aanpak van gedragsproblemen in het basisonderwijs. De negen leden die samen met EDventure dit project hebben opgepakt zijn Bazalt, HCO, IJsselgroep ED, Marant, OBD Noordwest, OnderwijsAdvies (hd), OnderwijsAdvies (zm), RPCZ en SBZW.  Via deze onderwijsadviesbureaus kunnen scholen zich nu aanmelden voor de vijf modules van Leer-Kracht-Primair.

Het programma Leer-Kracht Primair biedt leerkrachten praktische en directe ondersteuning bij gedragsvraagstukken in de klas. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de professionaliteit en expertise van leerkrachten zelf. Hun potentieel en potentie worden gemobiliseerd door (overwegend) informele vormen van leren.
Lees hier het volledige Persbericht Leer-Kracht Primair.