Start schooljaar voor 450 leerlingen extra speciaal!

Dankzij KlasseContact kunnen 450 chronisch en ernstig zieke leerlingen net als hun klasgenoten deze maand ‘gewoon’ weer naar school.

Juist aan het begin van het schooljaar wanneer leerlingen vol verhalen terugkomen van vakantie is het belangrijk om contact te kunnen maken met vrienden en klasgenoten. KlasseContact maakt dit mogelijk. Het bijgaande persbericht is in de afgelopen week verzonden naar alle belangrijke dagbladen- en onderwijsmedia. Met dit persbericht is een infographic met de belangrijkste schooljaarcijfers van het KlasseContact-project 2015/2016 mee gezonden.

Lees hier het persbericht en de ‘infographic’:

KlasseContact – PB Begin Schooljaar 2016

KlasseContact Infographic – Schooljaarcijfers 2015-2016

Over KlasseContact

KlasseContact maakt het voor chronisch of ernstig zieke kinderen die langdurig niet naar school kunnen, mogelijk lessen te volgen in de eigen klas, met de eigen leerkracht. Zo raken zij minder snel achterop met de lesstof en, net zo belangrijk, blijven zij in contact met klasgenoten. De leerling kan vanachter een laptop thuis of in het ziekenhuis actief deelnemen aan de lessen. In de klas staat een KPN Klasgenoot, waarmee een beeld- en geluidsverbinding kan worden gemaakt tussen de school en de leerling. De KPN Klasgenoot is uitgerust met een 360 gradencamera, zodat de leerling op afstand het gehele klaslokaal kan overzien. Via het touchscreen-beeldscherm is de leerling voor de klas duidelijk in beeld. Met een speciale knop gaat er een lampje branden, zodat de leerkracht weet dat de leerling een vraag heeft. Ondanks alles voelt de leerling zich zo aanwezig in de klas en volgt hij of zij, zo veel als mogelijk, onderwijs, net als zijn of haar klasgenoten.

Start schooljaar voor 450 leerlingen extra speciaal!