EDventure tweedaagse over dilemma’s en uitdagingen in de markt

Eind januari kwamen directies van EDventure-leden bijeen in Maastricht voor een tweedaagse bijeenkomst. Tijdens de dagen stonden de ontwikkelingen in de onderwijsmarkt centraal. Ingezoomd werd op nieuwe spelers in de markt en de rol van samenwerkingsverbanden.

Op de tweedaagse waren ook presentaties over werkdruk bij docenten en innovaties in het onderwijs. In het kader van dit laatste onderwerp verzorgde dr. Jan Verweij, lid Platform 2032, een presentatie over de uitkomsten van Onderwijs 2032. Met de waarschuwing ‘Oppassen voor een SMAK’ werd het gesprek over dilemma’s en uitdagingen in de educatieve onderwijsmarkt geopend. Als vervolg hierop organiseert EDventure in april de ledenbijeenkomst ‘Disruptie’ – over innovatie in professional service firms.

SMAC? De sleutel naar het werken van de toekomst heet Smac: Social, mobile, analytics, cloud. Smac staat voor groei en een nieuwe vorm van interactie met klanten, medewerkers en overige betrokkenen. Smac is een nieuwe benadering voor samenwerking tijdens projecten, mobiele toegang tot zakelijke data, zakelijke gegevensanalyse en cloud-mogelijkheden. Daarnaast biedt Smac de mogelijkheid om bedrijfsstrategieën flexibel aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en is het met Smac mogelijk nieuwe manieren te vinden om de productiviteit te verbeteren en zo concurrentievoordeel te behalen.

EDventure tweedaagse over dilemma’s en uitdagingen in de markt